Systembolaget kommenterar domen: ”Viktigt”

Drömstart för monopolet.

I dag föll den första domen i tvisten mellan Systembolaget och Winefinder. De förstnämnda gick vinnande ur striden den här gången. Winefinder har dock redan aviserat att man kommer att överklaga.

Systembolaget är dock givetvis nöjda med dagens beslut från Patent- och marknadsdomstolen, som innebär att Winefinder förbjuds att marknadsföra alkoholhaltiga drycker för försäljning och hemleverans till konsumenter i Sverige.

Annons

Systembolaget har ett viktigt samhällsuppdrag och en ensamrätt att ansvarsfullt sälja alkohol i Sverige i syfte att hålla nere konsumtion och alkoholskador. Det är därför viktigt för samhället att få rättsläget prövat och därmed få en tydlighet i lagstiftningen. Att det idag har kommit en första dom om rättsläget är viktigt, säger Anders Porelius, presschef på Systembolaget, till Ehandel.

Det här är dock inte den enda tvisten Systembolaget är involverade i. Man även stämt appen Vivino och de förhandlingarna väntas dra igång i mars 2021. Helt klart är i alla fall att monopolet fått en drömstart på kampen mot konkurrenterna.

LÄS ÄVEN: Winefinders besvikelse efter domen: ”Väldigt förvånande”

Annons