Winefinders besvikelse efter domen: ”Väldigt förvånande”

Kommer att överklaga.

För några minuter sedan slog nyheten ner som en bomb: Patent- och marknadsdomstolen valde att gå på Systembolagets linje. Winefinder beläggs med ett marknadsförings- och försäljningsförbud för att sälja alkoholhaltiga drycker till svenska konsumenter. Om förbudet överträds riskerar e-handlaren ett vite på en miljon kronor.

LÄS ÄVEN: Domen har fallit - "står i strid mot lagen"

Annons

När vi når Winefinders styrelseordförande Alex Tengvall har han mottagait domen bara ett par minuter tidigare.

Vi håller på och går igenom den nu men det vi kan säga redan nu är att detta är väldigt tråkigt och förvånande för oss, det är den första känslan. Vi känner ju att det är väldigt tråkigt att man väljer att inskränka svenskarnas rättigheter att handla kvalitetsviner från andra EU-länder.

Alex Tengvall menar att domen får konsekvenser även för andra e-handelsföretag och inte bara för Winefinder. Domen kommer dock att överklagas till patent- och marknadsöverdomstolen och i väntan på ett nytt beslut kan Winefinder fortsätta sin verksamhet som vanligt.

Vi är fortsatt övertygade om att vi följer lagen. Vi har gjort detta sedan 2007 så det är inget nytt och som vi ser det överensstämmer det med EU-rätten. Vi är självklart väldigt besvikna och kommer givetvis att överklaga.

LÄS ÄVEN: Winefinders vd efter rättegången: "Bra att det prövas en gång för alla"

Annons