Systembolaget med stort varsel – så många ska sägas upp

Vill spara 200 miljoner kronor.

Det är inte bara de stora techbolagen som tvingas varsla. Nu gör även statliga alkoholmonopolet samma sak.

Systembolaget kommer att säga upp runt 100 tjänster på huvudkontoret. Butikspersonal och anställda vid varudepåer ska dock gå säkra. Omorganiseringen sägs medföra ett ökat kundfokus.

Annons

Vi står stadigt i vårt uppdrag och för att fortsätta möta kundernas krav och förväntningar vill vi säkra att vårt kundmöte är lika bra oavsett var du möter oss. I butik, on-line eller via vår kundtjänst. Vi har bestämt oss för att fortsätta flytta fram positionerna i vårt hållbarhetsarbete och lägga kraft på vårt arbete att bidra till förbättrad folkhälsa i Sverige. Att effektivisera huvudkontoret, både personellt och finansiellt, är nödvändigt för att få loss medel till de fokusområdena, berättar Ann Carlsson Meyer, vd för Systembolaget, i ett uttalande.

Arbetet påbörjades i slutet av förra året och nu pågår förhandlingar med fackliga parter. Varsel lämnades in till Arbetsförmedlingen i dag, den 12 januari.

Bolaget har totalt 576 tjänster på huvudkontoret.

Förändringarna beräknas sammantaget årligen frigöra cirka 200 miljoner kronor för de satsningar som Systembolaget nu genomför, säger Merlin Poljak, ekonomidirektör på Systembolaget.

Annons