Just nu: Systembolaget överklagar Vivinos friande dom

Vinkriget fortsätter.

Systembolaget har bestämt sig för att överklaga Vivinos friande dom, vilket DiDigital var först med att berätta om. Enligt nyhetssajten är Systembolaget kritiska till att Patent- och marknadsdomstolen gjort en så annorlunda bedömning i ärendet jämfört med den i tvisten mot Winefinder, som kom i slutet av förra året. Då gick domstolen på Systemets linje.

LÄS ÄVEN: Vivino vinner mot Systembolaget - dyr nota för monopolet

Annons

Både Vivino och Winefinder bedriver sina verksamheter från Danmark, men enligt domstolens sätt att se på saken har Winefinder haft en alltför betydande del av sin verksamhet i Sverige. Det har enligt domen inkräktat på Systembolagets ensamrätt att sälja alkohol på den svenska marknaden. Winefinders dom är också överklagad.

Alla inblandade parter har sagt sig vara intresserade av att få klarhet i vad som verkligen gäller när det kommer till utländska aktörer som säljer alkohol till svenska konsumenter.

Syftet hela tiden har ju varit att få klarhet vad som gäller i frågan. Det är därför vi har gått till domstol. Vi har ställt en fråga som vi vill ha svar på och nu har domstolen givit ett svar, som vi ska titta på nu, sade Anders Porelius, presschef på Systembolaget, till Ehandel i förra veckan.

Nu står det alltså klart att Systembolaget tar ärendet vidare. Ehandel söker Systembolaget för mer information.

LÄS ÄVEN: Systembolagets besked efter nederlaget: "En komplex dom"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!