Tar in 18 robotar för att ”slippa byta lokal vartannat år”

Växer snabbare än planerat.

E-handelsbutiken Hatstore, som säljer kepsar, mössor och hattar, grundades 2011. Idag finns bolaget på 30 olika marknader och har totalt 40 anställda i Kalmar där företagets huvudkontor och lager ligger.

LÄS ÄVEN: Hatstore krossade 100 miljoner och mer än dubblade resultatet

Annons

Det var i början av 2020 som Hatstore flyttade in till ett fyra gånger större lager, men på grund av en kraftig tillväxt under årets första halvår är man nu tvungen till att investera ytterligare i lagerutrymmet.

För att säkerställa lagerkapaciteten och slippa flytta till nya lokaler har företaget bestämt sig för att satsa på ett robotlager av modellen AutoStore, som levereras av Element Logic.

AutoStore är en nödvändig och smart lösning för att fortsätta nå våra tillväxtmål utan att byta lokal vartannat år. Våra tillväxtmål ställer krav på att erbjuda kunderna större sortiment och där ger AutoStore oss möjligheten att lagra fyra gånger mer produkter på samma yta, säger Filip Klasson, vd på Hatstore, i ett pressmeddelande.

Kombinationen av AutoStore, annan automation vi har sen tidigare samt all kompetens bland vår fantastiska personal kommer att skapa ett e-handelslager i absolut framkant.

Hur mycket pengar Hatstore investerar i AutoStore anges inte, men leveransen från Element Logic består av 18 robotar och 12 000 backar. Rent praktiskt går robotlösningen ut på att alla produkter i lagret förvaras i backar som staplas på varandra, och robotarna rör sig över backarna och flyttar backar till portar där produkterna plockas ut.

Den robotdrivna lagerlösningen bidrar med effektivitet, precision och skapar helt nya möjligheter till skalbarhet för att hantera tillväxt och säsongstoppar.

Även om robotlagret innebär en stor effektivisering av processer i verksamheten, så kommer satsningen ske utan att Hatstore säger upp någon personal.

Annons
Annons