Hatstore krossade 100 miljoner och mer än dubblade resultatet

"Är väldigt stolta".

En tillväxt på 75 procent till en omsättning på drygt 106 miljoner kronor. Det kan e-handelsföretaget Hatstore briljera med i sitt rykande färska bokslut för 2019. Och det stannar inte där. Även när det gäller lönsamheten så ser det ljust ut för det Kalmarbaserade företaget, som mer än dubblar resultatet från 3,6 till 8,7 miljoner kronor.

Vi är väldigt stolta över den prestation som vi tillsammans lyckats med för 2019. Men vi slutar inte att utmana oss själva i allt vi gör för kunna fortsätta i samma takt, säger vd:n Filip Klasson till Ehandel.

Annons

Enligt Hatstores årsredovisning ägnade Hatstore bland annat förra året åt att genomföra "kraftfulla marknadsföringsinsatser". Dessutom har man lagt energi på att bygga upp en effektiv organisation. 

Den fina utvecklingen beror på den gemensamma insatsen i hela företaget, där allas bidrag har lagt pusslet till vår fina tillväxt under 2019.

Taktar 200 miljoner i år

I början av 2019 flyttade Hatstore till nya lokaler. I samband med det förbättrade företaget såväl logistik som produktion och nu är siktet inställt på fortsatt tillväxt.

Vi kommer under 2020 att fortsätta arbeta för att bli ännu bättre. Extra fokus för tillväxt 2020 ligger i optimerad marknadsföring, förbättringar av sajten och dess hastighet, exklusiva samarbeten, ännu fler egna produkter under egna varumärken och mer personaliseringsmöjligheter för våra kunder.

Var tror du att ni landar det här året?

Målet för 2020 var 150 miljoner, men med nuvarande takt så går vi mot 200 miljoner.

LÄS ÄVEN: Hatstore växer med 80 procent - satsar på fyra gånger större lager

Annons
Annons