Tar in 375 miljoner – siktar på 400 nyanställningar

"Sett en otrolig efterfrågan".

Snabbväxaren Swappie, som köper, renoverar och säljer begagnade iPhones, tar in 375 miljoner kronor i en investeringsrunda för att expandera i Europa. Det meddelar bolaget i dag.
Finansieringen är tänkt att påskynda teamets tillväxt, som sedan 2017 gått från två till dagens över 260 anställda. Nu är planen att anställa ytterligare 400 personer över hela Europa.

Vi har redan sett en otrolig efterfrågan på renoverade telefoner och vi är väldigt glada över att tillkännage dagens investering. Det innebär att vi kan påskynda vår internationella expansion och etablera den cirkulära smartphonekonomin i hela Europa, säger Sami Marttinen, VD och medgrundare på Swappie, i ett pressmeddelande.

Annons

I investeringsrundan deltog TESI, samt de befintliga investerarna Inventure, Lifline Ventures och Reaktor Ventures.

Vi tror att det finns en enorm tillväxtmöjlighet för Swappie. Smartphone-marknaden i Europa är värd över 100 miljarder euro, medan använda och renoverade telefoner bara utgör drygt 10 procent av marknaden. Endast en av fyra telefoner säljs idag på nytt. Genom Swappies snabba tillväxt har de lyckats bevisa inte bara förmågan att växa marknadsandelar på marknaden för renoverade telefoner, utan också att de lyckats utöka marknaden i stort, säger Tony Nysten, Investment Manager på TESI.

LÄS ÄVEN: Fler vill ha begagnade Iphones – försäljningen ökar 25 procent

Annons