Tårtkalas hos Cake it easy – dubblar omsättningen

Tårtleverans till över 300 bensinstationer.

Cake it easy är en e-handel som samlar hundratals bagerier i en smaskig portal av tårtor. Företaget startades av två sjätte generations-bagarsöner och har på senare år exploderat i omsättning.

2019 till 2020 så ökade omsättningen från 1,3 till 4,3 miljoner kronor, med lönsamhet. Och förra året så dubblades omsättningen till strax under 8 miljoner kronor, med ett litet minusresultat på 18 000 kronor. Att beställa tårtor online var uppenbarligen något som lockade under pandemin.

Annons

Dock verkar tårtkalaset fortsätta för när vi vänder oss till företagets vd Steffen Backe, så meddelar han att det har “varit fullt upp den här veckan”.

Det är jätteroligt att marknaden uppskattar den produkt vi erbjuder, vilket speglar sig i våra siffror. Vi gör det enkelt för företag att beställa färska tårtor från lokala konditorier över hela Sverige, säger Steffen Backe till Ehandel.

Företaget säljer dock inte bara tårtor i Sverige utan även i Norge via cakeiteasy.no.

Många har testat att skicka blommor, men nu är det lika enkelt - och mycket roligare - att skicka en tårta med en bild eller logga och text. En tårta levererad till en god kund, en ny samarbetspartner eller till alla avdelningar när något ska firas, är otroligt uppskattat både hos beställaren och mottagaren, säger Steffen Backe.

Han passar även på att ge en känga till industritårtor från Tyskland. Det finns nämligen onlineaktörer som inte jobbar med lokala bagerier utan kör ut tårtor, som är bakade för att hålla länge, från en mer central fabrik.

Med vårt nätverk av lokala konditorier ser vi till att tårtorna som levereras är färska, lokalproducerade och kortresta. I stället för att de görs på en tårtfabrik i Tyskland och skickas med DHL, som det finns aktörer som gör.

Bolaget ska idag samarbeta med över 500 lokala bagerier i Sverige och Norge. Cake it easy riktar sig samtidigt till privatpersoner och företag. Där den senare gruppen förstås leder till större order.

Senast i går hade vi ett uppdrag från ett finansbolag där vi levererade tårtor till 95 bilhandlare över hela Sverige, och förra månaden levererade vi till över 300 bensinstationer från Ystad i syd till Haparanda i norr. Därmed kan man ha tårtkalas med alla anställda samtidigt, oavsett hur många kontor och var i Sverige det är. För beställaren blir det superenkelt, genom att vi hanterar hela ordern, och för mottagaren är det ett plus att det är den lokala konditorn som gör och levererar tårtan.

Annons

Hur ser det ut under innevarande år och framåt?

Starten på året har varit god, och vi förväntar oss fortsatt bra tillväxt i år och framåt, avslutar Steffen Backe.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!