Teknikmagasinet får norsk ägare – och satsar på second hand

"Har påbörjat en större omställning".

Teknikmagasinet har genomgått en del ägarskiften de senaste åren och nu är det dags igen. Om Matera Retail Group godkänner försäljningen vid en extra bolagsstämma, så hamnar kedjan i händerna på det norska återbruks- och mobilföretaget Release AS. Vad köpeskillingen uppgår till framgår ej.

Vi har genomfört betydande omstruktureringar och kostnadsbesparingar under pandemiåren och är redo för ett nytt skede i Teknikmagasinets 33-åriga historia, säger Ulrika Göransson, vd på Teknikmagasinet, i ett uttalande.

Annons

Hon kommer även att fortsätta i sin roll när förvärvet förvärvet är i hamn. Men kommer också bli en del av Release ledningsgrupp.

Vi har redan påbörjat en större omställning av vårt kunderbjudande med ett tydligare fokus på tekniska livsstilsprodukter och reparationer. Nu ser vi fram emot att få en industriell ägare med stora ambitioner och en framtidsriktad vision med fortsatt fokus på hållbarhet, som kan hjälpa oss att accelerera denna omställning, säger Ulrika Göransson.

Får en grönare profil

I och med Release intåg kommer Teknikmagasinet utöver sina reparationer också kunna erbjuda ett utbud av begagnade mobiltelefoner, samt egna mobilabonnemang.

Vi kommer att ge Teknikmagasinet en grönare profil under 2022 och framåt, säger Östein Eriksen, vd på Release.

Han påpekar att e-handeln kommer att spela en viktig roll, men säger också att majoriteten av kunderna köper sina telefoner i fysiska butiker - där de också kan erbjudas service.

Det här är ett handlingsmönster vi tror kommer att fortsätta under en överskådlig framtid. Vi ska bygga en betydande och lönsam affär inom begagnat, baserat på urval, garanti och service, säger Östein Eriksen.

Annons