Teknikmagasinet tvingas stänga – ”hårt pandemidrabbad”

"Tappat tre fjärdedelar av kunderna".

Under 2020 såg det väldigt dystert ut för Teknikmagasinet. Teknikkedjan gick först i genom en konkurs, men blev uppköpt.

Sedan Matera Retail Group tog över bolaget för lite mer än ett år sedan har kedjan dock delvis kommit på fötter igen. I september förra året så öppnade man även en flaggskeppsbutik i Mall of Scandinavia i Solna.

Annons

LÄS ÄVEN: Teknikmagasinet sjösätter flaggskeppsbutik – ”en uppgradering”

Men under pandemin har kedjans handel i Värmland, nära den norska gränsen, pressats hårt, när norrmännens rörelsefrihet begränsats kraftigt till följd av restriktioner i olika omgångar.

"Jättetråkigt"

Och på torsdagen rapporterade Nya Wermlands Tidningen att kedjan nu stänger sin butik i värmländska Töckfors centrum, som ligger nära den norska gränsen.

Det känns jättetråkigt, men det var inte oväntat med tanke på att vi har tappat tre fjärdedelar av våra kunder på grund av pandemin. Ägarna har hållit ut länge, men till slut går det inte längre, säger Oscar Lejrin, butikssäljare, till tidningen.

Teknikmagasinets vd Ulrika Göransson skriver i ett mejl till Ehandel att kedjan "kontinuerligt utvärderar" sitt butiksnät för att kunna optimera detta nät.

I samband med att hyresavtal löper ut tittar vi på ett antal aspekter för att bedöma den aktuella butikens potential framåt. I vissa fall tar vi beslut om att stänga. Butiken i Töcksfors har drabbats hårt under pandemin på grund av de effekter den haft på gränshandeln. Med tanke på hur situationen utvecklat sig känner vi tyvärr inte att vi kan motivera att hålla butiken öppen längre, skriver vd:n.

Kritisk del av vår affär

Hon säger att man även har stängt "ett fåtal andra butiker i januari", men specificerar inte vilka.

I övrigt fortsätter vi att utveckla och optimera vårt nät av butiker/mobilverkstäder. Även om e-handeln ökar i betydelse så är dessa fortsatt en kritisk del av vår affärsmodell framåt. Inte minst vad gäller att snabbt och smidigt kunna erbjuda mobilreparationer.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!