Teknikproffset slår 150 miljoner: “Vi har haft ett fantastiskt år”

"Det är faktiskt fortfarande fantastiskt".

Vi på Ehandel besökte den snabbväxande e-handlaren Teknikproffset i september förra året och redan då konstaterade man att rekordet var ett faktum.

Vi har precis slagit rekord. Vi slog 100 miljoner kronor i omsättning i augusti, berättade e-handelschefen Peter Olsson då.

Annons

LÄS ÄVEN: Från 17 till 100 miljoner på tre år: “Har bara skrapat på ytan”

Nu är dock företagets årsredovisning klar, som gäller perioden första mars 2020 till och med den sista februari i år.

Teknikproffset Nordic AB har under räkenskapsåret haft en kraftig omsättningsökning. Detta beror på att bolaget utökat sin närvaro och försäljning i Sverige, men också i övriga Norden, skriver företaget.

Omsättningen under perioden landade på 151,5 miljoner kronor. En ökning från 67,8 miljoner året innan.

Stark tillväxt med lönsamhet

Årets resultat (efter skatt) gick samtidigt från drygt hundra tusen till 1,6 miljoner kronor.

Vi har haft ett fantastiskt år – eller det är faktiskt fortfarande fantastiskt eftersom vi trots över hundra procent tillväxt förra året även i år visar upp en mycket stark fortsatt tillväxt, säger Peter Olsson till Ehandel.

Som många andra pekar man på pandemin som en katalysator.

Naturligtvis är det så att pandemin gjorde att försäljningen ökade för oss, precis som den har gjort för väldigt många e-handlare. Men trots alla utmaningar som dykt upp längs med resans gång som till exempel försenade leveranser på grund av containerbrist, stängda gränser, ökade kostnader och allt vad det inneburit har vi lyckats hålla snurr på verksamheten och gjort det med lönsamhet.

Annons

LÄS ÄVEN: Här är Sveriges 100 största e-handlare

Peter Olsson berättar nu att de bland annat siktar på att ta sig in på vår lista över Sveriges 100 största e-handlare.

Tyvärr missar vi ju er lista på Sveriges 100 största e-handlare varje år, eftersom den brukar göras innan vårt bokslut kommer in – men jag har förhoppningen att vi tar oss in och klättrar rejält där nästa år istället, eller åtminstone året därpå eftersom vi har satt höga mål även för detta året, avslutar Peter Olsson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!