Tesla ska tillverka fem el-lastbilar i veckan – börjar producera i år

Är i slutskedet.

Elfordonsjätten Tesla har hintat några år om att man kommer att ta sig an det nya projektet "Tesla Semi", helelektriska lastbilar. Företaget började ta emot reservationer på de utlovade ellastbilarna år 2017, och målet var att de skulle vara i rullning 2019. Men så blev inte fallet.

LÄS ÄVEN: Bugg i butiken – kund köpte 27 Tesla-bilar för mycket

Annons

Projektet försenades allt mer, men nu meddelar nyhetssajten Electrek att Tesla äntligen är redo för att göra verklighet av sina planer.

Företaget ska ha byggt en produktionslinje speciellt för Tesla Semi, i en ny byggnad nära Gigafactory Nevada. Där ska Tesla kunna producera fem lastbilar i veckan. Electrek rapporterar även att man fått bekräftat att Tesla är nu i slutskedet av förberedelserna inför produktionsstarten, och går just nu igenom den sista felsökningen innan tillverkningen kan dra igång. Produktionen förväntas dra igång i år.

Några av de kunder som har förhandsbokat Tesla Semi kommer att kunna få sina leveranser redan i år, men annars har Tesla planerat att de första lastbilarna ska användas i den egna verksamheten.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!