Tidigare heta e-handlaren i konkurs – ny ägare tar över

"Står i begrepp att göra en nylansering".

Swiss Clinic, som producerar och säljer skönhetsprodukter via egen e-handel och externa återförsäljare, satsade högt och hårt och blev en het snackis i branschen.

Men offensiven blev dyrköpt. Man omsatte som mest 38 miljoner kronor under 2017, men gjorde då ett minusresultat på 11,5 miljoner. Året efter hade försäljningen dalat till 34 miljoner och förlusten ökat till 15 miljoner. Bolaget förlorade under resans gång också investmentbolaget Eequtiy på ägarlistan, då man tyckte att utvecklingen gick åt fel håll.

Annons

Under det senast registrerade verksamhetsåret, 2021, var omsättningen nere på 10,3 miljoner kronor och förlusten uppgick till 3 miljoner. Nu har inkråmet sålts till en ny ägare innan bolaget bolaget försattes i konkurs, rapporterar Breakit.

De egna tillgångarna ska ha varit nere på 160 000 kronor, medan de ansamlade skulderna uppgick till runt 13 miljoner.

Det betyder dock inte att sagan är all för Swiss Clinic. E-handeln är fortfarande i drift och enligt konkursförvaltaren Niklas Emthén väntar istället en nystart.

De har sagt att de står i begrepp att göra en nylansering, säger han till sajten.

Vem, eller vilka, som nu ska driva varumärket vidare framgår inte i dagsläget. Inte heller vad nystarten innebär. Men de är alltjämt aktiva på sina sociala medier och försäljningen verkar alltså fortgå.

Annons