Tillväxten och förlusten rusade – tvingas i konkurs

De röda siffrorna blev för tunga att bära.

Pandy tog branschen för hushållsnära tjänster med storm med sin färggranna stil. De erbjuder allt från upphängning av tv-apparater till flytthjälp genom smidig beställning online.

Dessvärre var det idel röda siffror på sista raden och nu har förlusterna blivit för tunga att bära. Bolaget har därför försatts i konkurs. Konkursansökan lämnades in den 23 maj av tredje part och den 16 juni beviljades den av Stockholms tingsrätt.

Annons

Under 2021, som är det senast registrerade verksamhetsåret, omsatte Pandy 26 miljoner kronor, att jämföra med 10,5 miljoner året innan.

Trots den pandemi som varit under året, har bolaget lyckats växa och nästan fördubbla sin omsättning, skriver man i årsredovisningen.

Men tillväxten kostade på och bolaget gjorde en förlust på 4,4 miljoner, samtidigt som soliditeten backade från 7 till 6,1 procent. Efterföljande år började skulderna hopa sig och nu bedöms man alltså inte kunna betala dessa.

I december 2021 beslutades om en nyemission på 5 miljoner kronor, som registrerades 2022 hos Bolagsverket, men det verkar inte ha varit tillräckligt med facit i hand.

Pierre Pettersson vid Cirio Advokatbyrå har utsetts till konkursförvaltare.

Annons