Bildspecial: Titta in i Lykos toppmoderna lager

En unik inblick hos skönhetsjätten.

I entrén ligger en av Lykos butiker. Den enda i hela landet med en fyndhylla, där varor som exempelvis fått något skönhetsfel säljs till rabatterade priser. Butiken inhyser även frisör och är ett populärt stopp.

Annons

BUTIKEN

LAGRET

Lagersystemet kommer från SSI Schäfer. Här matas robotarna med varor från hårt arbetande hissar.

De anställda står vid fasta stationer och sorterar varor. De får hjälp av systemet som med laser visar vilka varor som ska plockas och i vilka fack de ska läggas.

Varor på väg ned till packstationerna, där anställda väljer emballage och optimerar förpackningarna så att de skickas med så lite luft som möjligt. Vissa produkter kräver mer emballage, andra mindre, beroende på hur ömtåliga de är.

Annons

I taket hänger bilder på anställda som jobbat i fem år, eller mer, på Lyko. Och det är en hel del, för platserna börjar så sakteliga ta slut konstaterar vi vid en snabb överblicksbild. Den låga personalomsättningen är en av många fördelar med att ha verksamheten hemma i Vansbro, enligt Lyko själva.

Det är en strid ström av varor som packas och rullar ut på banden när Ehandel är på besök. Och då är man långt ifrån den så kallade peaken under Black Week- och julhandeln.

Här på banden separeras de nu urplockade lådorna med paket som är färdiga att gå ut till kunder.

Här lagras runt 40 000 varor och maskinerna går varma för att få ut dem så snabbt och effektivt som möjligt till kunderna så fort beställningarna rullar in.

Så här packas burarna på Lyko. Man kallar det för sitt "Tetris-system". Det är optimerat för att man ska kunna skicka så många paket som möjligt med så lite luft som möjligt.

LÄS ÄVEN: Bakom kulisserna hos Lyko - från pilsnerkorv till Europa

Annons