Tradera backar: Inför säljstopp på handsprit och munskydd

Följer konkurrentens exempel.

I början av veckan kunde vi rapportera att Ebay hade stoppat all försäljning av bland annat handsprit och munskydd. Anledningen var att företaget inte ville spä på rädslan för coronaviruset eller bidra till att priserna på andrahandsmarknaden trissades upp.

LÄS ÄVEN: Vill undvika "orättvis prissituation" - stoppar försäljning av handsprit

Annons

Vi kollade då om Blocket och Tradera hade några liknande planer på gång, men fick beskedet att det var okej att sälja handsprit och munskydd till ovanligt höga priser så länge man inte slängde sig med obekräftade medicinska påståenden. I Blockets fall fick man inte heller använda ord som coronaviruset eller covid-19 i annonserna.

Ska förhindra "bunkring i förtjänstsyfte"

Sedan dess har Blocket skärpt sina regler och beslutat att stoppa all försäljning av handsprit, munskydd och en rad andra corona-relaterade produkter.

LÄS ÄVEN: Hårdare regler - Blocket stoppar all försäljning av handsprit

Nu utökar vårt regelverk genom att ta bort och inte tillåta denna typ av annonser för att undvika skenande prissättning och göra vår plattform ännu tryggare för våra användare. Våra tankar går till alla som drabbats av coronaviruset, sade Blockets kommunikationschef Tero Marjamäki under gårdagen.

Nu väljer även Tradera att backa från sina tidigare regler.

På grund av det rådande läget rörande coronaviruset har Tradera tagit beslutet att det inte längre är tillåtet att sälja munskydd, handsprit och liknande produkter på sajten. Beslutet tas för att förhindra bunkring i förtjänstsyfte och på så sätt bidra till att dessa produkter kommer till användning där de behövs bäst.

Traderas försäljningsstopp omfattar munskydd, andningsskydd, handsprit, desinficerande våtservetter samt andra produkter som "benämns skydda mot virus eller specifikt covid-19".

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!