Tradera ökar säkerheten – blir betalningsinstitut: ”En milstolpe”

"Bättre och säkrare betallösningar".

Tradera gjorde under 2022 sitt bästa år någonsin och totalt såldes det drygt 11 miljoner återbrukade saker via marknadsplatsen under året. Ett problem som Tradera dock ständigt brottas med, precis som andra aktörer inom begagnat-handeln, är olika former av bedrägerier på plattformen.

Något man vill komma till rätta med och för att förbättra säkerheten på marknadsplatsen, meddelar Tradera idag att man fått tillstånd att bedriva betaltjänstverksamhet från Finansinspektionen.

Annons

Vårt nya tillstånd är en viktig milstolpe för oss, eftersom vi nu kan erbjuda bättre och säkrare betallösningar på Tradera. Nu blir det ännu enklare och tryggare att handla second hand hos oss, kommenterar Stefan Öberg, vd på Tradera.

Prickas av automatiskt

En av de största fördelarna med tillståndet enligt Tradera är att man kan integrera Swish-betalningar på plattformen, vilket ska ge flera fördelar för både köpare och säljare. Tradera får därmed bättre kontroll över att köpare har betalat, och att säljare har fått betalt.

Säljare i sin tur slipper logga in på sitt Swish-konto för att kontrollera om betalning har kommit in, då det prickas av automatiskt. Det möjliggör också för användare att välja köparskydd oavsett val av betalsätt.

Dessutom blir det tryggare för köpare, eftersom Tradera nu kommer kunna granska köp och utbetalningar gjorda med Swish och stoppa misstänkta transaktioner.

Traderas mission är att vara ledande i omställningen till en cirkulär konsumtion. En förutsättning för omställningen är att det är minst lika enkelt och tryggt att handla cirkulärt som att handla nyproducerade grejer. Med vår egen licens för penningöverföring tar vi ett stort kliv mot att ta friktionen ur betalningsmomentet, säger Stefan Öberg.

Annons