Trädgårdsdöden skördar ännu ett offer – e-handlaren i konkurs

Brottas med miljonförluster.

Motorsågsmassakern fortsätter. I september tvingades Garden Store i konkurs och nu har ytterligare en aktör som säljer skogs- och trädgårdsprodukter kastat in handduken.

LÄS ÄVEN: Efter förlustsmällen – e-handlaren i konkurs: ”Tuff situation”

Annons

E-handlaren Gårdsman ansökte i fredags om konkurs vid Jönköpings tingsrätt. Ett beslut som ska grunda sig på att bolaget under en längre tid bedrivit verksamheten med omfattande förluster.

Under räkenskapsåret 2020 omsatte bolaget med 15 anställda drygt 72 miljoner kronor och gjorde en förlust på strax över 9,2 miljoner.

Inflation och stigande räntor

Gårdsman har genomfört ett antal aktiviteter och besparingsåtgärder för att vända resultatutvecklingen men har inte kunnat se tecken på att framtidsutsikterna blivit bättre. Nu är bolaget på obestånd och kan inte betala sina skulder.

E-handlaren ägs av det Jönköpingbaserade privata investmentbolaget Midaq som uppger att dotterbolaget har en begränsad påverkan på koncernens resultat.

Bakgrunden är att omvärlden under de senaste åren präglats av inflation, stigande ränteutveckling och därmed pressat köpkraften hos bolagets kunder, som till största del utgörs av konsumenter, skriver ägaren Midaq i ett pressmeddelande.

Annons