Transportstrejken avblåst

Strejken på transportområdet avslutades snart efter att den inletts. Strax efter lunch, bara minuter efter att strejken utbrutit kom parterna överens om ett nytt transportavtal. Resultatet blir tryggare anställningar ute i terminalerna och hinder för missbruk av bemanningsbolag.

Transportstrejken som skulle kunna komma att drabba e-handeln hårt är avblåst. Klockan tolv i dag gick 900 personer på 23 lastterminaler i landet ut i strejk. Men strax efter att strejken inletts lyckades Biltrafikens arbetsgivareförbund och Transport enas om ett nytt Transportavtal.

– Jag är mycket lättad över att vi kommit överens. Avtalet ligger i linje med medlarnas bud igår och det av industrin fastställda märket, säger Peter Jeppsson, vd för Biltrafikens arbetsgivareförbund och Transportgruppen.

Annons

Avtalet omfattar 37 månader och motsvarar det avtal som industrin sedan tidigare tecknat. Därmed är både Transports konfliktvarsel samt Biltrafikens arbetsgivareförbunds lockoutvarsel nu hävda. Och även på Transport är man nöjda med att nå en lösning så snabbt.

– Det här är en stor framgång. Nu har vi definitivt flyttat fram positionerna när företag vill hyra in personal. Det är en stor seger för anställningstryggheten och för våra medlemmar, säger Lars Lindgren Transports ordförande till Transportarbetaren.

Källa: Press, Sveriges Radio
 
Andra nyheter om strejken:
Posten är inte intresserade av temporära kunder
Transportstrejk vid lunch!
Begränsade störningar för Posten om strejken bryter ut
Transportstrejken är nu nära - medlingen går trögt
Transportstrejken kan slå hårt mot E-handeln

Annons