Trion tar in 52 miljoner – vill revolutionera second hand

"Re-commerce är direkt avgörande".

Second hand-marknaden online består i dag till mångt och mycket av C2C-aktörer. Alltså plattformar som Ebay, Tradera och Blocket. Men tyska Reverse supply, vill få företagen att också blanda sig i andrahandshandeln.

Den Berlinbaserade trion Max Grosse Lutermann, Konrad Hosemann och Janis Künkler grundade bolaget förra året. De har skapat en plattform, som hjälper företag att skapa en marknadsplats för deras andrahandsprodukter, som de sedan kan komma åt via den ordinarie webbutiken.

Annons

En idé som fångat investerarnas intresse. Bolaget genomförde nyligen en såddrunda och fick in över 52 miljoner kronor från bland annat Push Ventures, Dutch Founders Fund och branschstjärnor som Marcus Börner (Rebuy) och Julia Bösch (Outfittery).

Re-commerce är direkt avgörande för att göra modehandeln mer hållbar. Och det har blivit ett måste för varumärken som vill möta den moderna kundens behov, säger Janis Künkler, enligt Tech.eu.

"Det vill vi ändra på"

Plattformen kommer även med en AI-funktion som automatiskt rangordnar produkternas kvalitet samt sätter ett passande pris.

Utöver att Reverse supply ska hjälpa företagen att tjäna pengar flera gånger på sina produkter, så ger plattformen även en översikt över hur länge produkterna faktiskt håller. Något som i sin tur ska ge företagen bättre, långsiktig kontroll över varornas livscykel.

Andrahandshandeln med mode är mer kostsam, jämfört med andra kategorier och har små marginaler. Det vill vi ändra på, säger Max Grosse Lutermann.

LÄS ÄVEN: Vi testar e-handlarnas cirkulära mode - hälften floppade

Annons