Tufft år för e-handlaren – nu lämnar grundaren

Förlusten minskade.

E-handlaren Posterton, som säljer affischer och posters, skulle utmana Desenio. Men det skulle visa sig bli en tuff uppgift. Detta trots att även Desenio har haft en utmanande resa efter pandemin. Men nu har siffrorna börjat att se bättre ut igen.

Posterton, som tidigare hade möbeljätten Mio som största ägare, omsatte 6,3 miljoner kronor i fjol, jämfört med 8,4 miljoner 2021. Bolaget tappade alltså 2,1 miljoner i försäljning på ett år. Rörelseresultatet landade på -16 miljoner i fjol, vilket dock var en förbättring från året innan då förlusten uppgick till -24 miljoner.

Annons

För Breakit bekräftar nu grundaren Mattias Skog att han även lämnar Posterton. Vad han ska göra istället är dock oklart.

Varför jag slutar är inte konstigare än att bolaget är sålt, så det är dags för mig att hitta på något nytt, skriver han i ett sms till sajten.

E-handeln köptes nämligen i början av året upp av investmentbolaget This Group. Nu ska de nya ägarna jobba för att öka tillväxten på de 27 marknader i Europa där e-handlaren finns idag, med lokalanpassade sajter.

Annons