Tungviktare rekryteras till Soultech – tar in flera e-handelsprofiler

Nya trenden på väg till Sverige.

Trenden med Shopping i messaging eller "Conversational Commerce" växer snabbt och beräknas omsätta över 300 miljarder euro år 2025.

Soultech har specialiserat sig på just den här segmentet, som fullkomligt exploderat i Asien. Segmentet beräknas omsätta 62 miljarder euro i år och nu är trenden, som de kallar Shopping 2.0, på väg till Sverige.

Annons

Bland Soultechs investerare hittar man namn som Mikael och Annica Kjellman, grundare av Skincity, Rustan Panday som är storägare och tidigare ordförande i Storytel, och Richard Båge som bland annat grundat Insplanet och Mediaplanet.

Ambitionen för Soutech är att bli ledande i Europe inom shopping i messaging och för att lyckas med det har man nu skapat ett Advisory Board bestående av Sarah Krusell (CCO på NA-KD), Hannah Meiton (styrelseproffs), Patrik Illerstig (vd på Carla), Cecilie Chen (COO på Vionlabs), Daniel Higgins (Skincity) och Jose Peral (Payment expert).

Dessutom värvar vi Martin McCarthy som ny senior developer. Martin kommer senast från Doktor.se där han jobbat som lead frontend developer. Tidigare har Martin även jobbat på Budbee och Qliro. Både advisory board och Martin McCarthy blir delägare i Soultech, säger Martin Wettergren, grundare på Soultech, i ett pressmeddelande.

Att attrahera och omge oss med de bästa inom e-handel och Saas är extremt viktigt för oss för att bygga en världsledande produkt inom Conversational Commerce. Med dessa toppnamn som tror på oss ger vi oss möjligheten att fortsätta mot vårt mål att bli ledande i Europa säger han.

I år kommer Soultech ta ombord cirka 25 utvalda kunder inom e-handel och de jobbar i dagsläget med ett tiotal varumärken som Nudient, Bonti, Sjöö Sandström med flera.

Konsumentbeteendet ändras extremt snabbt och trenden med att shoppa i messaging är bara i sin linda. Soultech leder utvecklingen med Conversational Commerce med ett starkt team och produkt. Jag kan bidra med kundperspektiv för att utveckla bolaget ytterligare säger Sarah Krusell, CCO på NA-KD.

Jag är väldigt exalterad att hoppa på Soultech och deras Conversational Commerce revolution. Conversational tech är absolut en ny epok för internet och vågen byggs snabbt säger Martin McCarthy, senior developer.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!