Tvärvändningen i TikTok-affären – försäljningen i fara

Kinesiska restriktioner i vägen.

Den möjliga försäljningen av Tiktok i USA har stött på patrull. Appen förbjuds i landet från och med mitten av september, såvida den inte byter händer från kinesiska Bytedance.

Donald Trump har tidigare gått ut och hävdat att appen är en säkerhetsrisk och att den kan dela användarnas data med den kinesiska regimen.

Annons

Sedan dess har flera amerikanska jättar visat intresse för det sociala mediet. Inte minst Microsoft, Oracle och Walmart har gjort gemensam sak för att ta över den amerikanska verksamheten, men det verkar bli svårare än man först trott.

Enligt Wall Street Journal behöver den kinesiska regimen godkänna en eventuell affär, efter att ha infört restriktioner på teknikexporter. Något som alltså kan försvåra köpet avsevärt och nu håller tiden på att rinna ut.

Enligt uppgifter ska dock Bytedance leta alternativa lösningar för att göra både Kina och USA nöjda. Det kan bland annat röra sig om att använda amerikanska företag i USA som säkrar användarnas data. Men inte heller där är några beslut fattade.

LÄS ÄVEN: Trump bannlyser TikTok och WeChat – fler ligger illa till

Annons