Tvingas till nedskärningar i krisen – 19 personer sägs upp

Ska spara 20 miljoner.

Coronaviruset har inneburit en tuff kamp för Björn Borg, som nyligen rapporterade en kraftig förlust under årets första kvartal.

LÄS ÄVEN: Resultatet rasade för Björn Borg: "Det är en utmanande tid"

Annons

I ett försök att mildra krisens effekter har underklädesmärket nu tagit beslut om att säga upp cirka 19 personer på huvudkontoret i Stockholm. Personalminskningen beräknas innebära en besparing på 20 miljoner kronor om året. Företaget kommer nu att genomföra förhandlingar med aktuella fackförbund.

Covid-19 har framför allt fört med sig en minskad försäljning i Björn Borgs egna butik, samt hos företagets fysiska återförsäljare. På e-handelssidan ser det dock ljusare ut. I den egna nätbutiken har försäljningen till och med ökat på senare tid.

Björn Borg har trots det ansträngda läget en fortsatt betryggande likviditet. Som tidigare år har bolaget höga likvida utflöden under slutet av andra och under början av det tredje kvartalet, bland annat för betalning av kommande höstkollektion. Bolaget bedömer dock att likviditeten kommer att vara på en fortsatt betryggande nivå under resten av 2020 till följd av de åtgärder som bolaget har vidtagit och kommer att vidta, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Annons