Twilfit-rekonstruktören: ”Inte ovanligt att byta vd”

Hundratals väntar på att få betalt.

Efter att ett beslut om förlängning tagits i slutet av december står det klart att Twilfits rekonstruktion kan komma att pågå till och med den 13 april. Som vi tidigare rapporterat har bolaget skulder på över hundra miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Twilfit i rekonstruktion - har över hundra miljoner i skulder

Annons

Bolagets rekonstruktör, advokat Kent Hägglund, kan inte på rak arm säga hur många borgenärer som väntar på att få betalt men berättar för Ehandel att det handlar om "hundratals". Tanken är att skicka ut ett ackordförslag till dem innan den 13 april, och att rekonstruktionen på så sätt ska gå i lås.

Tror du att de kommer att acceptera förslaget? 

Ja, det räknar jag med, säger Kent Hägglund till Ehandel.

Redan när rekonstruktionen inleddes i oktober stod det klart att underklädeskedjan skulle bli tvungen att stänga ett antal av sina butiker. Det arbetet har nu påbörjats.

Vi har stängt och frånträtt några butiker och förhandlingar pågår om att stänga fler.

Hur många butiker räknar du med att ni kommer att få stänga allt som allt?

Det kan jag inte säga exakt. Men sånt här tar ju tid. Bolaget hade redan betalat hyror till och med den sista december och då fanns det ju ingen mening att frånträda dem tidigare än så.

Tidigare i dag kunde tidningen Market rapportera att Twilfits vd Henrik Fischer hade lämnat sin post för att istället arbeta med lokal- och hyresfrågor inom bolaget. I hans ställe kommer styrelseordföranden Otto Drakenberg att agera vd för Twilfit den kommande tiden. Skiftet är dock inte något som väntas påverka företagets försök att komma på fötter igen.

Annons

Nej då, det är ganska vanligt att man byter vd under pågående rekonstruktion, säger Kent Hägglund.

När rekonstruktionen inleddes hade Twilfit 57 butiker i Sverige.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!