Twilfit: “Vi ska inte bli ett e-handelsbolag”

“Kostnaderna inom IT är hårresande höga”.

I en intervju med Habit så talar Twilfit ut om rekonstruktionen som kablades ut i media under fredagen. Butikskedjan har över 100 miljoner i skulder och behöver nu strukturera om företaget för att överleva.

LÄS ÄVEN: Twilfit i rekonstruktion – har över 100 miljoner i skulder

Annons

I samband med rekonstruktionen framkom det att företaget skulle satsa mer på nätet, trots att investeringarna i en ny webbplattform tärt på lönsamheten. Till Habit är dock Twilfits styrelseordförande, Otto Drakenberg, tydlig med att man inte ska bli ett e-handelsbolag, i stil med Hobbex hårda omstöpning.

Vi ska inte bli ett e-handelsbolag och retail kommer även framgent att vara vårt viktigaste ben, men jag anser att vi ska ha en mycket bra och välfungerad webbutik som också ska stödja de fysiska butikerna. Vi har arbetat med att bygga upp vår e-handel men om du går in i webbutiken i dag så motsvarar upplevelsen i butiken inte pengarna vi lagt ned på IT. Kostnaderna inom IT är hårresande höga. Vi har i dagsläget också en för stor kostnadskostym och nu måste vi rätta munnen efter matsäcken framgent, säger Otto Drakenberg.

"Signifikant minskning"

Antalet fysiska butiker kommer dock att minska drastiskt.

Utan att gå in på exakt antal så är min analys att vi signifikant ska minska antalet nuvarande butiker. Att komma ur vissa lägen är en av de tre viktigaste grundbultarna i rekonstruktionen, säger Otto Drakenberg till Habit.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!