Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Underklädesjätten tappade: “Har upphört med försäljning via marknadsplatser”

E-handelskoncernen säljer underkläder till både män och kvinnor
Öppnar i nytt land.
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

E-handlaren Timarco med egna nätbutiker i flertalet länder, samt dotterbolaget Uppercut.se, har nu släppt sina siffror för fjolåret. Och omsättningen sjunker medan resultatet ökar. Utvecklingen förklaras av att man skyfflat runt försäljningen.

Under 2023 har bolaget etablerat två nya dotterbolag. Timarco LTD som tog över försäljningen i England i september, samt Timarco sp. Z o.o som kommer att hantera koncernens försäljning i Polen, skriver Timarco Sweden AB.

ANNONS

Timarcos nederländska bolag tog även över försäljningen i landet från juli 2023. Att den nederländska och brittiska försäljningen flyttats ut är det som ska förklara försäljningstappet från 133 miljoner kronor 2022 till 125 miljoner i fjol.

Rörelseresultatet rörde sig dock åt motsatt håll och gick från 9,2 miljoner till 11,4 miljoner kronor för 2023. Och Timarco meddelar att flera projekt pågår för att förbättra den långsiktiga lönsamheten.

Företaget har upphört med försäljning via marknadsplatser där lönsamheten varit låg och där man inte haft kontroll över kundrelationen. Fokus ligger även på att öka dialogen med kunderna för att skapa mervärde, skriver man.

Det tidigare nämnda polska bolaget är upsatt för att hantera den kommande försäljningen i Polen.

Under 2024 öppnar bolaget både sina outlet e-butiker samt koncernens e-handel i Polen och några ytterligare länder. Dessutom kommer arbetet med en ny layout på bolagets hemsidor att påbörjas, och en mer mobilanpassad sajt kommer att lanseras under 2024.

Försäljningen för Uppercut.se avslöjas i ett separat bokslut och där kan vi se att nätbutiken tappar runt 9 procent i omsättning till 8 miljoner kronor, med ett negativt rörelseresultat på -1,1 miljoner kronor.

I det stora hela så meddelar dock Timarco att företagets försäljning inte påverkas speciellt mycket av konjunkturläget, då de till stor del säljer basprodukter.

Dela artikeln: