Unika e-handelstestet – receptbelagt med matkassarna

Apohem och Mat.se går vidare med pilotprojektet.

Samarbetet mellan Axfoods dotterbolag Mat.se och Apohem förstärks efter ett lyckat test, där kunder i Stockholm kunde beställa hem apoteksvaror tillsammans med maten. Därför tar man nästa steg och pilottestar samma sak igen, fast den här gånen med samleveranser av receptbelagd medicin.

Vi strävar alltid efter att utveckla så smidiga och smarta lösningar som möjligt för våra kunder, så att deras vardagspussel blir enklare. Att kunna kombinera apoteksvaror med veckohandlingen av mat har varit uppskattat av kunderna har vi kunnat se. Att nu också testa att lägga till receptbelagd medicin är ytterligare ett steg i att stärka vårt kunderbjudande, säger Ludvig Anderberg, verksamhetschef på Mat.se.

Annons

LÄS ÄVEN: Apoteksutmanaren har hittat hem - flyttade lager mitt i pandemin

Apohem blev nyligen grannar med just Mat.se, Willys och Hemköp när man flyttade in i ett 10 000 kvadratmeter stort lager i Årsta i Stockholm, något som legat till grund för samarbetet. Och i en tid där människor ombeds undvika butiksbesök, samtidigt som apoteksvaror går bättre än någonsin på nätet, så kommer timingen väldigt lägligt.

Vi ser en ökad efterfrågan på våra produkter, och inte minst på receptbelagd medicin i dessa tider, där kanske inte alla kan besöka ett fysiskt apotek. Det känns roligt att kunna bredda erbjudandet mot kunderna och vi hoppas att det skall underlätta i vardagslivet, säger Gustav Hasselgren, vd på Apohem.

LÄS ÄVEN: Axfood ska knäcka lönsamhetsnöten på nätet: "En fördel"

Annons