Uppstickaren bland matkassar satsar på eldriven distribution

“Fullt fokus på att dra ner utsläppen“.

I augusti förra året berättade det ekologiska matkasseföretaget Årstiderna att de jobbade på att utöka sina leveranser till allt fler städer i Sverige. Nu ser man över sina leveranser för att göra de mer klimatsmarta, detta med hjälp av leverantören Best Transport.

LÄS ÄVEN: Årstiderna levererar till fler städer: ”Vi jobbar alltid på att växa”

Annons

“Storstäderna växer samtidigt som trängseln ökar”

Från och med 1 mars 2020 levereras Årstidernas matkassar till kunder som bor i centrala Göteborg med eldrivna lastcyklar.

Årstiderna har fullt fokus på att dra ner sina CO2-utsläpp i alla led, inklusive distributionen. Storstäderna växer samtidigt som trängseln ökar och därför är det ett naturligt steg för oss att tillsammans med Best Transport, vår samarbetspartner i Göteborg, öppna upp för cykeldistribution i Göteborgs innerstad, säger Ulrik Holmbjerg, distributionschef på Årstiderna, i ett pressmeddelande.

“Bidrar till minskad biltrafik”

Lastcyklarna drivs till 100 procent av el och klarar av att frakta en volym på 1 kvadratmeter. Cyklarna har en räckvidd på ungefär 5 mil.

Förutom denna positiva miljöinverkan är lastcykeln också ett smart transportval eftersom den obehindrat tar sig fram i vår innerstad, samtidigt som den bidrar till minskad biltrafik, säger Niklas Falk, affärsområdeschef på Best Transport i Göteborg.

Årstiderna har sedan starten haft hållbarhet, miljö och ekologi på sin agenda och lovar nu att ha ett CO2-räkenskap i balans från och med 2020.

Annons