Uppstickaren snor Meds logistikchef: ”Självklara valet”

Meds tappar sin logistikchef.

E-handelns värdekedja är lång och allt fler aktörer slåss om att ta olika delar av kakan.

Nyligen såg Brizo dagens ljus, grundat av Dino Todrovic, medgrundare av last mile-uppstickaren Vembla. Brizo är en outsourcad lager- och leveranslösning, som e-handlare kan ansluta sig till via en digital plattform.

Annons

Modellen: En e-handlare låter dirigera sina varor till Brizos lager. Startupen tar därefter hand om lagerhanteringen och leveransen ut till kund. För att locka e-handlare trycker Brizo på att de delar med sig av all sin lager- och fraktdata till kunderna.

Hittills har man ett lager i Stockholm som man beskriver som hyperlokalt, då det servar närområdet. Men målet är att snabbt öppna fler lager i landet.

"Starkt team"

Nu växlar man även upp sina logistikambitioner – och hämtar Markus Ramstrand från framgångsrika online-apoteket Meds, där han i dag är logistikchef. Markus Ramstrand får nu istället ett övergripande ansvar för logistiken på Brizo, enligt ett pressmeddelande.

Det känns väldigt roligt att ansluta till Brizo. Här finns ett starkt team och ett erbjudande som ligger helt rätt i tiden. Det finns massor av uppstickare inom last-mile med innovativa och nya lösningar där, men ingen som oss inom 3PL. Här fyller vi en lucka, kommenterar Marcus Ramstrand och tillägger:

Med vårt erbjudande kan stora e-handlare som i dagsläget inte har lager nära kunderna få tillgång till en lösning som möjliggör snabba och hållbara leveranser. Vi kan hantera hela eller delar av deras sortiment.

"Fått en bra start"

Vilka e-handelskunder man har lyckats knyta till sig är än så länge höljt i dunkel. Men det rör sig i vart fall om ett skönhetsvarumärke och matföretag, framgår det.

Med Marcus ombord har vi lyckats rekrytera en av de få människor i Sverige som lyckats med riktigt snabba leveranser. Vi som bolag har fått en bra start både vad gäller kunder och ett starkt kärnteam.

Nu ska vi tillsammans utveckla Brizos erbjudande och bli det självklara valet för e-handlare som vill erbjuda snabba och hållbara leveranser.

Annons

Brizo har hittills även varit hemlighetsfulla kring vilka last mile-aktörer de ska samarbete med.

Vi pratar med flera aktörer som kan hjälpa oss att tillgodose konsumenters och e- handlares önskan om riktigt snabba leveranser som också är hållbara. Inom kort hoppas jag att vi ska kunna kommunicera nya spännande samarbeten, säger Marcus Ramstrand.

LÄS ÄVEN: Grundaren avslöjar – här ligger hans hyperlokala lager: ”Ska räcka”

Annons