Uppstickaren värvar e-handelsprofil: ”Känns tryggt”

De vill erövra Europa.

Det har varit bra tryck i husdjurshandeln under pandemin. Med fler hundar, katter och andra sällskapsdjur i de svenska hemmen har också försäljningen av mat och tillbehör skjutit i höjden. Det har inte minst husdjurskoncernen Petbuddy Group upplevt och därför presenterar de nu två nyförvärv, som ska vara med och utveckla bolaget i jakten på att bli Europaledande.

Det rör sig om Emma Holmberg, tidigare e-handelschef och försäljningschef hos PS of Sweden, som blir ny chef för hundefoderbolaget Buddy Pet Foods. Dessutom tar Daniel Stålenbring, senast CTO på Life of Svea, platsen som just CTO i Pet Buddy Group och en stol i ledningsgruppen.

Annons

Vi är en snabbväxande och hungrig husdjurskoncern varför det är otroligt viktigt att ha ett erfaret, kompetent och taggat team. Det känns därför tryggt att stärka ledningsgruppen med Emma Holmberg och Daniel Stålenbring som båda blir nyckelspelare på vår resa mot att bli Europaledande, säger Petbuddy Groups vd, Alexander Baumann, i en kommentar.

Petbuddy Group köpte i somras upp den Ängelholmsbaserade e-handlaren WAP Dog Care och har som målsättning att presentera ett förvärv i kvartalet de närmsta åren. De omsatte strax under 5 miljoner kronor under 2020 och gjorde en förlust på drygt 11 miljoner.

LÄS ÄVEN: Deras husdjurskoncern tar in 12 miljoner – köper e-handlaren

Annons