Uppstickaren växer med två förvärv: ”Det här är strålande”

Jakten på miljarden fortsätter för e-handlaren.

I slutet på april avslöjade Zoo.se:s vd och storägare, Christer Åberg, för Ehandel att husdjurskedjan skulle växa med förvärv. Nu är två genomförda och de väntas slutföras i juni. Det handlar om butikerna 25:an Katt &  Hund (Djurens Värld i Luleå) och Tassarna i Linköping. Två butiker som beskrivs uppvisa stadig tillväxt och tillsammans omsätter runt 60 miljoner kronor i konsumentled.

Vi är stolta över den tillväxt vi har i Zoo.se och vårt mål är att finnas tillgängliga på attraktiva platser över hela landet och även ha Nordens bästa e-handel inom segmentet. 25:an Katt & Hund - Djurens värld i Luleå och Tassarna i Linköping är framgångsrika verksamheter som passar perfekt in i den strategin, säger Christer Åberg.

Annons

Men bolaget är inte nöjda där. Snabbväxaren siktar högt och satsar hårt och räknar med att växa ytterligare under 2022.

Vi räknar med ytterligare ett förvärv och tre nyöppningar under året. Vi kommer att ha en nyöppning i Kungens kurva i juli, i närheten av Ikea. Vi har saknat ett bra läge i Södra Stockholm och det här är strålande, säger Christer Åberg till Ehandel.

Därefter blickar man ut bortom huvudstaden, för att kunna breda ut sig ytterligare och nå ännu fler husdjursägare.

Vi tittar på flera lägen utanför Stockholm och där är ju Linköping i det här fallet en jättebra ort, en liten bit söderöver och under bra tillväxt. Det är en marknad där jag tror att vårt koncept kommer att fungera alldeles utmärkt.

Framför allt kikar man på större lägen nedåt i landet, och västerut - till exempel Göteborg.

Vi har skarpa förhandlingar med att antal fastighetsägare. Även om jag inte räknar med att det blir stolpe in på alla bollar, så ska vi hinna med att öppna tre nya butiker, nyöppningen i Kungens kurva inräknat, säger Christer Åberg.

LÄS ÄVEN: Zoo.se gör tung digital satsning - VD:n avslöjar vägen till miljarden

Annons
Annons