Utökar handelsimperiet med nytt förvärv: ”I en mycket expansiv fas”

Outdooraktör får ny ägare.

Det började med en omfattande omnisatsning från retailgiganten Tretorn, som sett att e-handeln blivit allt viktigare för företaget. Nyligen byggde man ut med padelbutiken Racqet, som får både en e-handel och en fysisk flaggskeppsbutik. Nu har det blivit dags för nästa steg hos Thevea Brands Group, som koncernen bakom de olika bolagen kallar sig.

LÄS ÄVEN: Racqet öppnar flaggskepp: "Addera värde til hela padelcommunityn"

Annons

Den här gången handlar det om ett förvärv av friluftsaktören Friluftsvaror, som står bakom e-handeln Friluftsvaror.se.

Vi är inne i en mycket expansiv fas inom koncernbolaget Thevea Brands Group med både stark tillväxt organiskt och genom förvärv. Vi ser stor potential på den här marknaden med ett fåtal ledande aktörer. Friluftsvaror kompletterar vår portfölj inom sport och outdoor med hårdvara såsom alltifrån tält till sovsäckar och stormkök och går väl i linje med vår ambition att demokratisera friluftslivet, säger Magnus Månsson, koncernchef på Thevea Brands Group, i ett pressmeddelande.

Utöver e-handelsverksamheten driver Friluftsvaror en fysisk butik i Malmö. I konceptet ingår runt hundra olika varumärken, varav Fjällmark är framtaget i egen regi.

Fjällmark blir ett eget varumärke som vi kommer fortsätta utveckla, designa, producera, marknadsföra och sälja. Det är ett fantastiskt märke som får oss att ta steget in i nya produktkategorier inom outdoor.


David Dudas är inköpsansvarig och butikschef på Friluftsvaror.se

Friluftsvaror grundades 1968 och ska ha haft en stark utveckling sedan dess. En stor del av ledningen kommer att finnas kvar i bolaget även efter förvärvet, bland annat David Dudas
som är inköpsansvarig och butikschef samt Jonas Andersson som ansvarar för e-handeln.

Thevea är på en fantastisk resa som vi gärna vill vara med på med stark expansion och flera synergieffekter när det kommer till att tillverka och sälja friluftsvaror, det kommer hända mycket spännande saker framåt, säger David Dudas.

LÄS ÄVEN: Nu går Tretorn omni: "Kanske största förändringen på 130 år"

Annons

Annons