Varnade för långa leveranstider – men nu vänder det

"Ökar tillgängligheten igen".

I mitten på januari gick Mathem ut och varnade för långa leveranstider. Men i dag kom beskedet till konsumenterna att det inte längre gäller.

Vi har goda nyheter till dig! Nu ökar tillgängligheten av våra leveranstider igen. Det betyder att det kommer bli enklare för dig som kund att beställa och hitta passande leveranstider. Tack för ditt tålamod. Vi ser fram emot att fortsätta leverera dina matkassar till dörren, skriver bolaget i ett mail till kunderna.

Annons

Trycket lär också kunna minska ytterligare när restriktionerna dumpas den 9 februari.

Mathem har haft en intensiv tid bakom sig, inte bara vad gäller efterfrågan. I mitten på december meddelade bolaget att de köpt aktier i Mat.se. Och Axfood i sin tur betalades med aktier i Mathem. En fusion som ska leda till ytterligare kapacitet och kortare ledtider på sikt. Utöver det snickras det fortfarande på lagret i Larsboda, som ska slå upp dörrarna 2023.

Det rullar på och planeras att öppnas i slutet av nästa år. Allt har gått bra hittills och vi ser ut att hålla vår tidsplan, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem, i en tidigare intervju med Ehandel.

LÄS ÄVEN: Mathems vd om fusionen: ”Vi ska bygga gemensamma lager”

Annons