Växte 80 procent – nu flyttar John Henric lagret

"Känns helt rätt".

Nyligen så investerade Eequity 70 miljoner kronor i den snabbväxande e-handlaren John Henric. Bolaget omsatte runt 85 miljoner kronor 2020/2021 och runt 70 procent ska vara från e-handeln. Företaget har även flera fysiska butiker.

LÄS ÄVEN: John Henric tar in 70 miljoner

Annons

Nu meddelar e-handelsbolaget att det är dags att växla upp logistiken. John Henric har vänt sig till TPL-aktören Nowaste i Helsingborg, dit hanteringen av lagret ska flyttas.

Nu flyttar John Henric in i ett av Nowastes automatiserade lager för omni- och e-handelslogistik i Helsingborg. Även returhanteringen kommer ske på lagret i Helsingborg, meddelar Nowaste.

Det senaste året ska John Henric vuxit med 80 procent, vilket förstås ställer nya krav på lager och logistik. Nowaste kommer att hantera såväl butikslogistiken som logistiken mot slutkonsument via e-handel.

Vi satsar på att fortsätta den resa vi inlett och för att säkerställa att vi har rätt förutsättningar i alla led så var vi i behov av att ta nästa steg logistiskt. Samarbetet vi inleder med Nowaste känns helt rätt och vi får nu den flexibilitet och skalbarhet i logistiken som krävs, säger John Ekström, medgrundare och vd på John Henric.

Uppstarten av det nya lagret förväntas ske under sommaren 2022.

Annons