VD:n lämnar Ani Jewels – trots glimrande starten: ”En otrolig resa”

Influencerduon har ersättaren klar.

E-handlaren Ani Jewels har fått en drömstart på tillvaron. Men nu väntar stora förändringar i bolaget. I slutet av 2023 kom beskedet att medgrundarna Mikael Snabb och Jesper Matsch, samt övriga ägare, sålt sina andelar till Lovisa Worge och Bianca Ingrosso.

Sålde gjorde även vd:n Tomaj Sangchi, men han blev ändå kvar i vd-rollen. Men inte länge till, ska det visa sig. Nu står det klart att han kommer att lämna posten vid månadsskiftet.

Annons

Tiden har kommit för nya äventyr. Jag har ägnat många år i smyckesbranschen och känner nu ett starkt intresse för att utforska fler branscher, säger han till Ehandel.

Han uppger samtidigt att en ny vd är rekryterad. I övergångsperioden mellan hans eget uttåg och att efterträdaren kliver in kommer Lovisa Worge att ta ett större ansvar.

Bolaget är fortfarande ungt, hade det inte varit tryggare att sitta ett tag till?

Vi har ett utmärkt team på plats, och fler talanger ansluter. Jag är övertygad om att bolaget kommer att fortsätta växa och skapa fantastiska produkter även utan mig.

Ani Jewels omsatte 19,3 miljoner kronor och resultatet, efter finansiella poster, skrevs till 4,4 miljoner under bolagets första verksamhetsår. Det är nog inte många som hade lämnat vd-rollen efter en så lovande start. Men enligt Tomaj själv togs beslutet just på grund av att han inte längre var delägare.

Att ha varit med och drivit företaget från starten har varit en otrolig resa, och att vara delägare har gjort att jag känt mig direkt kopplad till varje framsteg och utmaning vi mött. Så när vi kom till punkten där vi bestämde oss för att sälja våra andelar, kändes det naturligt för mig att också kliva åt sidan. Under alla mina år som entreprenör har jag alltid varit delägare i de bolag jag drivit, vilket har format mitt sätt att engagera mig i verksamheten och dess framtid, säger han.

"Något jag sent kommer glömma"

Exakt vem som blir ersättaren är inte officiellt än, men vederbörande beskrivs i mycket positiva ordalag.

Efter en flera månader lång sökprocess har de hittat en mycket kompetent och entusiastisk efterträdare som kommer att leverera utmärkta resultat. Mer information om den nya vd:n och övergången kommer att kommuniceras från Ani:s ledning när personen officiellt har tillträtt.

Annons

Vad är du mest stolt över att ni lyckats åstadkomma under den här relativt korta perioden?

Jag är stolt över att vi har lyckats realisera många idéer och skapat en framgångsrik verksamhet på så kort tid. Jag är särskilt stolt över vårt breda och högkvalitativa sortiment, och att en stor del av våra kunder återkommer. En höjdpunkt var vårt samarbete med Rosa Bandet förra oktober, där vi samlade in över 180 000 kr till deras kamp mot bröstcancer. Jag värdesätter också minnena från alla kundmöten i vår pop-up butik förra julen, vilket är något jag sent kommer att glömma, avslutar Tomaj Sangchi.

Annons