VD:n sadlar om – blir ”Commander in Chief of the Black Friday Army”

Räknar med 800 000 beställningar på två veckor.

Jonas Ahlgren, vd på TPL-aktören DreamLogistics och före detta e-handlare, har sedan ett par dagar tillbaka en ny roll. I ett inlägg på LinkedIn i helgen meddelade han att han har avgått som vd för att istället titulera sig “Commander in Chief of the Black Friday Army”.

Vi tog kontakt med honom för att få mer information angående det dramatiska namnbytet.

Annons

Titeln var en rolig grej men bakom den är det fullt allvar. Black Friday är oerhört viktigt för våra kunder och därmed även för oss, säger han till Ehandel.

Hos DreamLogistics pågår Black Friday-fasen i ungefär en månads tid. Den är i sin tur uppdelad i mindre faser, som alla på olika sätt fokuserar på att optimera företagets verksamhet före, under och efter Black Friday. Och det lär behövas.

Under den absoluta peaken räknar vi med att ligga på 10 000 order i timmen, och tittar vi på perioden 15 december till och med 1 december så kommer vi totalt att skicka ut 800 000 leveranser.

"Har tagit bort alla fasta möten"

För att stärka upp inför årets köpfest kommer DreamLogistics, som är baserat i Jönköping, bland annat att rekrytera mängder av personal. Enligt Jonas Ahlgren håller hans arbetsplats på att transformeras till en kommandocentral där det just nu “går åt en del Red Bull” på grund av allt som ska göras.

Förändras dina arbetsuppgifter på något sätt nu när du har en annan titel?

Ja absolut. Jag har tagit bort alla fasta möten och redan nu ligger ungefär 80 procent av mitt fokus på Black Friday. Så det är fullt fokus som gäller.

När Black Friday-shoppingen når sin absoluta höjdpunkt räknar Jonas Ahlgren med att det kommer att vara mer att göra på en timme än det annars normalt sett är på en dag.

När ska du bli vd igen?

Annons

Den 8 december så som planen ser ut i dag. Men vi får se exakt när det blir.

LÄS ÄVEN: DreamLogistics slog 100 miljoner - med bred marginal

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!