Vegankassen tar in 10 miljoner – och får ny vd: ”Kommer långt”

Vegan-investeraren gör megasatsning på e-handlaren.

Vegantrenden är stark. För ett par år sedan startade entreprenören Måns Ullerstam investeringsbolaget Kale United. Och detta investeringsbolag har investerat i ett fyrtiotal bolag som alla erbjuder helveganska produkter. Det framgår av ett pressmeddelande.

I november la man även sina gröna fingrar på ett bolag som säljer veganska matkassar – nämligen Enkla Kassen. Det gavs även löften om att Kale skulle investera mer pengar i bolaget. Samt hitta en ny vd till det. Enkla Kassen omsatte i fjol 2,9 miljoner kronor och gjorde en förlust på 800 000.

Annons

"Gedigen erfarenhet"

Nu har man gått in med 10 miljoner kronor samt tillsatt en ny vd. Jakten är avslutad. Det blir Bea Garcia som nu ska chefa över Enkla Kassen, en helt vegansk matkasse som levereras till kundens dörr.

Bea är en serieentreprenör med hög energinivå och gedigen erfarenhet inom segmentet. Hon hanterar både de teknologiska och mer traditionella aspekterna av att bygga ett bolag inom dagligvaruhandel. Hon kommer börja med 10 miljoner och vi tror att hon kommer komma långt innan nästa runda, säger Måns Ullerstam till Breakit.

Annons