Venue Retail Groups nödplan misslyckades – överväger konkurs

"Tvingas analysera alla tillgängliga alternativ".

Venue Retail Group har hamnat i akut likviditetsbrist. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Företaget befinner sig sedan tidigare i rekonstruktion och till följd av coronaviruset har nu situationen förvärrats ytterligare.

Annons

LÄS ÄVEN: Svenska modekoncernen tvingas till rekonstruktion

Både omsättning och resultat uppges ha påverkats negativt av virusets framfart.

I dagsläget är det dock svårt att överblicka omfattningen av coronavirusets negativa effekter för bolaget eftersom det till stor del bottnar i faktorer utanför bolagets kontroll och utvecklingen sker snabbt.

Bedömningen är att VRG:s försäljning under den senaste veckan har minskat med mellan 70 och 80 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Banken sade nej

För att hantera den akuta likviditetsbristen har VRG ansökt om en nödfinansiering på 60 miljoner kronor från "en av de nordiska bankerna", något som banken i fråga dock sade nej till. Nu är tiden på väg att rinna ut.

Bolaget tvingas därmed analysera alla tillgängliga alternativ, inklusive men inte begränsat till att ansöka om bolagets försättande i konkurs, konstaterar VRG.

Advokat Erik Selander, som utsetts till rekonstruktör i ärendet, vill inte uttala sig med hänvisning till att VRG är börsnoterat.

Jag kan inte kommentera det utan när det gäller börsbolag så är det den offentliga informationen som finns att tillgå.

Annons

I februari ansökte VRG om förlängd rekonstruktion, vilket beviljades av Stockholms tingsrätt. Nytt slutdatum för rekonstruktionen är den 20 maj i år.

LÄS ÄVEN: Efter förlängd rekonstruktion - vd:n lämnar

Annons