Venue Retail Groups nya VD: ”Ska förändra det mer dramatiskt”

"Jag ska få fart på bolaget".

I drygt ett halvår har Venue Retail Group befunnit sig i rekonstruktion. Under vägens gång har VRG även skickat in en ansökan om konkurs, men dragit tillbaka den lika fort. Dessutom hann koncernens tidigare vd säga upp sig mitt under pågående rekonstruktion och för två veckor sedan kunde man äntligen presentera ersättaren.

LÄS ÄVEN: Kriskedjan tar in VD-veteran: ”Bolaget är redo”

Annons

Den som har klivit in i rollen som vd för koncernen bakom Accent, Rizzo, Morris och NK Skor & Accessoarer är Lars Fins. Han har tidigare varit vd på två andra bolag inom sällanköpshandeln i sammanlagt 11 år, samt är en av grundarna bakom färdigmatskonceptet Gooh. Nu är hans uppgift att ställa Venue Retail Group på fötter igen.

Jag har presenterat mina tankar och idéer för hur vi ska få fart på bolaget i stort. Utgångsläget är enkelt - vi måste skapa en affärsplan som våra medarbetare, ägare och banken tror på för framtiden. Eftersom bolaget befinner sig i en kris måste vi utveckla och förändra det "mer dramatiskt" eftersom bolaget måste bli lönsamt för att överleva, säger Lars Fins till Ehandel.

En av utmaningarna är att få kunderna att shoppa ännu mer samt att få alla medarbetare att tro på det som jag vill driva och förändra.

Vad kommer att förändras?

Mycket! svarar Lars.

Har man funderat över att slå ihop alla varumärken till ett bolag?

I det läge vi befinner oss så måste alla olika alternativ värderas och övervägas.

Annons
Annons