Verdane har sålt Royal Design – Egmont Publishing tar över

"Har haft ögonen på RoyalDesign i många år".

Medieföretaget Egmont Publishing har förvärvat samtliga aktier av Royal Design Group AB, som står bakom RoyalDesign och Rum21.

Säljare är riskkapitalbolagen Verdane, som varit majoritetsägare sedan 2017, och eEquity, som klev in 2012.

Annons

Vi på Verdane är stolta över ett givande samarbete med teamet på Royal Design Group och eEquity, där vi kunnat dra nytta av Verdanes erfarenheter från över 30 andra e-handels-investeringar hittills. Tillsammans har vi gått från 150 miljoner kronor till en miljard kronor i omsättning sedan 2017, etablerat Royal Design Group som Sverigeetta inom inredning på nätet och tagit en ledande position på övriga nordiska marknader med en tydlig tillväxtplan utanför Norden.

Det känns oerhört tryggt att lämna över stafettpinnen till teamet på Egmont, som framgångsrikt vidareutvecklat flera före detta Verdanebolag, säger Daniel Ahlstrand, investeringsansvarig på Verdane, i ett pressmeddelande.

Egmont Publishings bolagsportfölj täcker tre huvudområden, media, e-handel och agenturer, och står idag bakom totalt åtta e-handelsbolag. Några av dem är Jollyroom, där koncernen äger 49 procent av bolaget, Bagaren och Kocken samt Outnorth. Med det nya förvärvet omsätter koncernens e-handelsbolag sju miljarder kronor tillsammans.

Vi har haft ögonen på RoyalDesign i många år, säger Cato Broberg, vd för Egmont Publishing E-commerce.

Vi har haft som ambition att utvidga vår position inom ”hem och interiör”-kategorin, ett område där vi har stor erfarenhet av att hjälpa leverantörerna med att utveckla starka varumärken. Vi ser fram emot att stötta RoyalDesigns fortsatta utveckling och tillväxt genom ett långsiktigt och aktivt ägarskap.

Magnus Pettersson är vd för Royal Design Group, bolaget består idag av 120 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och e-handelslagret i småländska Nybro.

Den nuvarande styrelseordföranden för Royal Design, Harald Ennen, får fortsätta i samma roll efter förvärvet. Han är vd för svenska Outnorth och norska Fjellsport som också ingår i Egmont Publishing-gruppen.

Affären villkoras av ett godkännande från de svenska och norska konkurrensmyndigheterna.

Annons

Annons