Verdane investerar i Biancas CAIA Cosmetics: “Detta är bara början”

Företaget satsar internationellt.

Riskkapitalbolaget Verdane har gått in i Caia Cosmetics, e-handelsföretaget grundat av bland andra influencern Bianca Ingrosso. Bolaget verkar hittills inte behövt någon hjälp med tillväxten men nu är också planen att satsa internationellt, ett område där Verdane ska ge en hjälpande hand.

Tack vare partnerskapet med Verdane kommer CAIA-teamet och jag kunna göra verklighet av vår vision att erbjuda exklusiva skönhetsprodukter av högsta kvalitet till schyssta priser över hela världen. Jag är så stolt över vad CAIA-teamet har åstadkommit och jag är väldigt glad över att få med en erfaren partner på tåget som har gjort motsvarande resa möjlig för bolag som Desenio, MatHem och Safira. Det här är bara början, säger Bianca Ingrosso, medgrundare av CAIA Cosmetics, i ett pressutskick.

Annons

200 miljoner kronor

Caia Cosmetics har hittills sålt 600 000 produkter i över 30 länder.

Vi ser fram emot att hjälpa CAIA lansera fler produkter i toppklass, utvidga sortimentet till närliggande produktkategorier och vinna nya marknader, säger Henrik Aspén, partner på Verdane.

Caias vd och medgrundare Mikael Snabb kommenterar investeringen:

Med Verdane ombord har CAIA nu en av Nordeuropas mest erfarna e-handelsinvesterare med sig på tillväxtresan och det känns otroligt spännande, säger Mikael Snabb.

Enligt källor till Di Digital så ligger affären på runt 200 miljoner kronor.

Annons