Verdane säljer MM Sports – bolaget värderas till 300 miljoner kronor

"Ska accelerera den internationella expansionen".

Kosttillskottsaktören MM Sports grundades av Olle Sparringsjö för nästan 20 år sedan i Göteborg. Nu säljer han och riskkapitalistföretaget Verdane, som varit ägaren sedan 2014, sina andelar i bolaget. Olle Sparringsjö ägde 44 procent av aktierna i bolaget och Verdane resten.

De som tar över är finska riskkapitalbolaget och kapitalförvaltaren Capman, och bolagets ledningsteam hänger med. I samband med affären värderas även MM Sports till cirka 300 miljoner kronor. Det rapporterar Breakit.

Annons

Vi glädjer oss att få hänga med MM Sports på bolagets resa mot ytterligare tillväxt i Sverige och för accelerera den internationella expansionen, säger Tobias Karte, partner på Capman, till sajten.

Idag har MM Sports nio butiker i Sverige och en i Norge, samt lokal e-handelsbutiker i Sverige, Norge och Danmark. Under förra året uppgick omsättningen till 230 miljoner kronor, samtidigt som rörelseresultatet landade på 12 miljoner kronor.

Vi ser fram emot nästa fas av tillväxt, och att inleda samarbetet med Capman-teamet. Vi ser stor potential i marknaden och tror att vi kommer att kunna öka försäljningen, även utanför Sverige, säger Erik Sjöberg, vd på MM Sports, i ett pressmeddelande.

Annons