Victoria’s Secret i konkurs i Sverige – efter miljonförlusterna

Butikerna hålls öppna tills vidare.

Underklädeskedjan Victoria's Secrets svenska verksamhet har gått i konkurs. Eller i vilket fall Amarla Retail AB, som drivit de tre butikerna i landet.

Bolaget har dragits med kraftiga förlustsiffror genom åren. Under 2019 omsatte man 55 miljoner kronor, men gick back hela 161 miljoner. Under 2020 förbättrades den bilden en aning med en försäljning på 76 miljoner och en förlust på 52 miljoner.

Annons

Nu är det dock över för den svenska delen av det internationella retailbolaget. Men Victoria's Secret-butikerna i Gallerian, Mall of Scandinavia och Femman hålls öppet en bit framöver.

I stunden är planen att försöka hålla butikerna öppna och upprätthålla försäljningen som innan, men nu under mitt och konkursboets hatt. Det är alltid en hel del saker som behöver komma på plats med betalningar som ska styras om, bland annat. Vi ska försöka hantera det så smidigt som möjligt, så att försäljningen kan flyta på som innan, säger Lars Lundberg, konkursförvaltare på 7Wise Advokatbyrå, till Ehandel.

Vad som händer därefter är ännu oklart. Till exempel om det är aktuellt att aktivt leta nya ägare.

Det ingår i mitt uppdrag att avveckla de tillgångar som finns på det sätt som är mest fördelaktigt för fordringsägarkollektivet. Där har jag fria händer. Utförsäljning av lager och butikstillgångar finns alltid med. Sen är det klart att om det finns intressenter som vill förvärva rörelsen för att fortsätta bedriva verksamheten i lokalerna, eller i Sverige, är det naturligtvis också intressant, säger Lars Lundberg.

Så långt har man dock inte kommit ännu, då ärendet fortfarande är färskt. Konkursbeslutet togs igår, onsdag.

Amarla Retail AB har inte redovisat några siffror för 2021.

Annons