Viktig vändning för Postnord – levererade vinst

Rörelseresultatet ökar för första gången sedan Q2 2021.

Efter dystra siffror och en stor omorganisation levererar Postnord betydligt starkare papper under fjärde kvartalet.

Omsättningen föll förvisso från 10,9 till 10,4 miljarder kronor, men logistikjätten lyckades vända förlust till vinst. Rörelseresultatet gick från röda -20 till svarta 124 miljoner kronor.

Annons

Arbetet under året har präglats av löpande och kraftfulla åtgärder för att möta lägre paket- och brevvolymer samt höga kostnader till följd av den höga inflationen. I kvartalet visar flera av våra segment, och koncernen i stort, upp ett förbättrat resultat. Det är första gången sedan pandemins slut i andra kvartalet 2021 som koncernens rörelseresultat ökar, säger Annemarie Gardshol, koncernchef på Postnord, i ett uttalande.

Ett stort fokusområde för bolaget under perioden har varit paketboxar. En satsning som pågått en längre tid och nu närmar man sig 20 000 boxar totalt i Norden.

Paketboxar är ett efterfrågat alternativ och vi expanderar vårt nätverk av paketboxar i hög takt. Vid utgången av kvartalet hade vi cirka 17 000 paketutlämningsställen – paketboxar och utlämningsställen – som kompletterar vårt hemleveranserbjudande, säger Annemarie Gardshol.

Annons