Wanda utmanar Sellpy – lanserar begagnattjänst med upphämtning

"Sparar tid och krångel".

Det norska logistikföretaget Wanda, som hämtar upp och magasinerar saker åt privatpersoner, lanserades i Oslo 2019. Sedan dess har man även hittat till Stockholm och Göteborg och har bland annat inlett ett samarbete med sportjätten XXL.

Ett samarbete som gör det möjligt för kunder att förvara sin sportutrustning i Wandas magasin, och få dem servade i XXL:s verkstäder. Nu utökar Wanda sin plattform med köp och sälj av begagnade varor.

Annons

En unik fördel är att vi erbjuder en hämtningstjänst. Vi kommer till din dörr och hämtar de saker du vill sälja och levererar hem till köparen, vilket sparar tid och krångel. Detta är särskilt praktiskt för personer som har många saker att sälja, eller som inte har tillgång till egen bil, säger Kaj Jones, operations director för Wanda Sverige.

Endast i storstäder

Än så länge är tjänsten endast tillgänglig i Stockholm och Göteborg och själva annonsen skapas på Wandas sajt. Den kan sedan delas varhelst man önskar, till exempel på en begagnatsajt eller i sociala medier.

Wanda hämtar sedan upp det som ska säljas, såvida det inte redan förvaras i något av deras lager, och levererar det till köparen. Och det är just upphämtningstjänsten som Wanda tror kommer att skilja dem från konkurrenter som Blocket, Tradera och Facebook Marketplace.

Samt gör att de konkurrerar med tjänster som Sellpy, som använder sig av externa logistikpartners för upphämtning och leverans.

Vi är trygga eftersom vi erbjuder något målgruppen efterfrågar. Två tredjedelar av de tillfrågade i vår undersökning Cirkulärrapporten hade i större utsträckning köpt och sålt begagnat om transport och logistik var enklare. Och Wandas plattform tillför just detta, säger Kaj Jones.

Annons