Willys låter kunderna hämta maten på bensinmacken

"Vi vill testa nya sätt".

Pandemins intåg har inneburit nya köpbeteenden bland konsumenterna. Dagligvaruhandeln har alltmer flyttat ut online och efterfrågan på click & collect-erbjudandet har skjutit i höjden och ökat med 188 procent, enligt Dagligvaruindex.

Den efterfrågan försöker nu Willys möta och lanserar Hämta-stationer på fyra Circle K i Stockholmsområdet, närmare bestämt i Bandhagen, Frescati, Märsta och Tumba. Kunden kommer där att kunna hämta ut sina matkassar ur kyl- och frysskåp med hjälp av en kod.

Annons

Vi vill testa nya sätt att göra det möjligt för fler att e-handla mat. Samtidigt som man hämtar sina matkassar kan man passa på att tanka, tvätta bilen eller köpa något gott att äta. Det tror vi kan underlätta i vardagspusslet, säger Thomas Evertsson, vd på Willys, i ett pressmeddelande.

Enligt en färsk Sifo-undersökning, som gjorts på uppdrag av Willys, uppger 10 procent av kunderna att de handlar mer mat på nätet i dag, efter att Covid-19 bröt ut. Dessutom svarar en av tio att de kommer att fortsätta att handla mat på nätet i större usträckning.

LÄS ÄVEN: Kjell & Company flyttar in på bensinmackar: ”Ännu ett koncept”

Annons