XXL plockar in ny finanschef: ”Driva förändring”

"Bred erfarenhet och en stark meritlista".

Sportkedjan XXL är inne i en omställningsperiod där marginaler ska ökas och förluster minskas. Nu står det klart vem som ska leda det arbetet på koncernnivå.

Bolaget har rekryterat Lars Syse Christiansen som ny CFO - en roll han tidigare haft hos bland annat Circle K och Storebrand Bank.

Annons

Lars är en mycket talangfull CFO med en bakgrund från flera intressanta bolag med ett tydligt kundfokus. Han har bred erfarenhet och en stark meritlista vad gäller att navigera genom omställningar och utveckla kostnads- och effektivitetsprogram samt driva prestationsledning, säger Freddy Sobin, vd för XXL, i en kommentar.

Det ska vara exakt vad XXL letade efter i en ny finanschef. Utöver sin erfarenhet inom just den rollen har han också hunnit med att vara affärsutvecklingschef på Posten Norge AS. Han har även lång erfarenhet från styrelsearbete.

Som en flitig kund, både online och i butik, har jag beundrat XXL:s koncept sedan starten för mer än 20 år sedan. Som den ledande sporthandlaren i Norden, med en ledande omiposition, har XXL grunderna för en stark comeback. Jag tror starkt på omställningsplanen "Reset&Rethink" och jag ser fram emot att bidra med att driva förändring, stärka organisationens effektivitet och skapa lönsam tillväxt, säger Lars Syse Christiansen själv om nya uppdraget.

Han tillträder rollen i augusti.

Annons