Zalando gör 5300 coronaprover i veckan: ”Bygger en statistikmodell”

"Vill kunna bryta en potentiell infektionskedja så tidigt som möjligt".

För att Zalandos anställda, som inte kan jobba hemifrån, ska känna sig trygga i pandemin har bolaget genomfört Covid-19-tester regelbundet. Hittills har man genomfört över 60 000 prover, som man har erbjudit gratis och frivillig sedan sommaren 2020.

LÄS ÄVEN: Zalando bekräftar: Anställd på huvudkontoret smittad av corona

Annons

Till en början erbjöd vi antikropps- och PCR-tester till alla anställda som arbetar vid vårt logistikceter och i vår fotostudio, som fotar produkterna till sajten. Men så snart antigentesterna hade godkänts av myndigheterna under hösten började vi att erbjuda dessa, säger Daniel Behlert, logistikchef på Zalando, i ett pressmeddelande

Han understryker dock att medarbetarna måste fortsätta använda ansiktsmasker, hålla social distansering och följa alla hygienrekomendationer.

Många anställda vill testa sig, vilket vi är glada över. Det är ett enkelt sätt att öka säkerheten för alla våra medarbetare och deras familjer.

På våra tyska logistikcenter, där cirka 7000 anställda arbetar, har mer än 60 000 tester utförts. För närvarande genomförs cirka 5300 antigentester varje vecka.

Provresultaten levereras på 15 till 20 minuter. Om resultatet visar sig vara positivt genomförs ett PCR-test direkt för att bekräfta provsvaret.

Vi kommer att fortsätta erbjuda gratis och frivillig testning, eftersom kostnaden och ansträngningen verkligen är värd det här. Dessutom arbetar ett team på Zalando, godkänt av Berlins dataskyddsmyndighet, med att bygga en statistiskmodell som kan förutsäga sannolikheten för smitta med Covid-19 på Zalando. Det hoppas vi ska kunna hjälpa oss att arbeta ännu mer medvetet och att kunna bryta en potentiell infektionskedja så tidigt som möjligt.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!