Zalando ska slå 4200 beställningar per minut – kör 12-dagarsrea

Började redan i torsdags.

Modejätten Zalando står givetvis inte utanför Black Friday-fenomenet och företaget meddelar nu att man förväntar sig nya rekord, för femte året i rad. Hos modeföretaget kallar man det hela för Cyber Week och den inleds idag med upp till 70 procent rabatt på skor.

Cyber week har blivit en strategiskt viktig del av vår tillväxt och för att vinna nya kunder, säger Moritz Hahn, Senior Vice President Commercial Business på Zalando, i ett pressmeddelande.

Annons

Zalando smygstartade Cyber Week redan i torsdags förra veckan. Och rea-festen hos Zalando pågår till och med den 2 december. De slår alltså CDON med tre dagar och har en total rea-period på 12 dagar.

LÄS ÄVEN: CDON säljer rymdresa – startade Black Days i söndags

Hela veckan ska kantas av erbjudanden fram till den stora dagen, Black Friday, då hela sortimentet skall reas ut.

I fjol slog vi rekord med över 4 200 beställningar per minut under rusningstimmarna på Black Friday, vilket överskred våra redan höga förväntningar. I år vill vi fortsätta att ta vara på hela Cyber Week för att nå våra ambitiösa mål och för att försäkra våra kunder att Zalando är startpunkten för mode även under den mest intensiva försäljningveckan under året, säger Moritz Hahn.

E-handlaren flikar dock in med att deras hållbarhetsstrategi är med på tåget.

Zalando har åtagit sig att vara koldioxidneutralt i sin egen verksamhet, inklusive alla leveranser och returer, även under Cyber Week. Kunder kan använda den nyligen lanserade funktionen för klimatkompensation i utcheckningsprocessen för att bidra till en klimatneutral beställning, meddelar företaget.

Annons